Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
16 mar

Ett besök på KLF i Knislinge

Ute i naturen börjar det ena vårtecknet efter det andra att dyka upp. Snödroppar, vintergäck och det lika säkra vårtecknet, traktorer, som börjar röra sig på våra vägar ger hopp om vår och sommar.

På KLF:s anläggning i Knislinge börjar man också förbereda sig för en ny växtodlingssäsong med efterföljande spannmålsleveranser. Zerny Svensson, som för drygt ett år sedan slutade på Nordkalk och började som siloskötare i Knislinge, berättar att han just nu tömmer och rengör silobottnar. En vårstädning som resulterar i rena och fina behållare tills det är dags för årets skörd att rulla in. I övrigt är det mycket underhåll och städning det handlar om vid denna tiden på året.
I Knislinge kan man ta emot cirka 16.000 ton spannmål. Här tar man emot både konventionell och KRAV-certifierad spannmål. En del av den KRAV-certifierade spannmålen går ut i foderblandningar och en del säljs.

Peter Johnsson är sedan november 2015 anställd i anläggningens foderfabrik. Peter har i stort sett alltid arbetat inom lantbruket, bl.a. som djurskötare och traktorförare. I fabriken krossar och maler han spannmål, bönor och raps. Spannmålen körs antingen ut till kunden direkt eller blandas med olika tillsatser enligt kundens önskemål. Varje år körs cirka 14.000 ton kross- och mjölblandningar i fabriken som har en kapacitet på 10 ton/timme.

Den som oftast dyker upp hemma hos kunden med foder är Fredrik Olsson. Han har sedan 1996 besökt kunderna i området och kan deras gårdar och foder på sina fem fingrar. ”Det är kul att följa generationerna på gårdarna”, säger Fredrik, som även kört foder från KLF på den tiden vi hade foderfabrik i Karpalund.
Det är ett välsmort team som huserar i Knislinge och ser till att kunderna blir nöjda.

I Knislinge har KLF ett behovsanpassat lager på växtodlingsprodukter såsom utsäde, gödsel och växtskydd. Här lagerhåller vi även våra plastprodukter som sträckfilm, nät, garn och plansilofolie. För mer information – kontakta vår växtodlingssäljare Jonas Yngvesson, 044-28 52 09.