Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.

Fårfoder

Grovfoder och kraftfoder är två typer av foder.
Basen i utfodringen till får-/lammproduktion är ett grovfoder. Grovfoder kan skördas som hö, ensilage eller höensilage.  Ett välsmakande grovfoder som innehåller tillräcklig mängd energi och protein, men som också innehåller fiber i tillräcklig mängd.
Med ett bra grovfoder kan tackorna äta mer och försörja lammen bättre. En hög tillväxt och friska djur är A och O i all djurproduktion.

Grovfoder med högt innehåll av fiber har ett lägre innehåll av energi per ts än exempelvis foderspannmål som korn eller havre. Grovfoder har generellt lägre koncentrationsgrad än spannmål. Ett sämre grovfoder kan kompletteras med ett kraftfoder.

Kraftfoder har en hög koncentrationsgrad och används som komplement till grovfoder under perioder då fårens näringsintag måste vara högt. Kraftfoder är mer koncentrerat än grovfoder och innehåller mer energi, protein per kg ts än grovfoder.

KLF Tackfoder
Ett färdigfoder till dräktiga tackor innan lamning och under hela digivningsperioden. KLF Tackfoder är ett proteinrikt kraftfoder utan tillsatt koppar. Mängden koppar i fodret är det som kommer från ingående råvaror. Hur mycket foder tackan ska ha beror på hur många lamm hon har och grovfodrets näringsvärde och kvalitet.
Råvaror: Spannmålsprodukter, produkter och biprodukter från sockerframställning, soja, rapsprodukter, fett och mineraler.

KLF Ullis
Är ett lammfoder som passar när lammen har en större konsumtionsförmåga och tillväxtpotential. KLF Ullis passar bra året runt, även till vinterlammen. KLF Ullis är utan tillsatt koppar. Mängden koppar i fodret är det som kommer från ingående råvaror.
Råvaror: Spannmålsprodukter, produkter och biprodukter från sockerframställning, soja, rapsprodukter, fett och mineraler.

KLF Vinterlamm Krafttag
Ett kraftfoder som passar till både betes- och vinterlammen som har andra behov än vårlammen. KLF Vinterlamm Krafttag är en pellets som innehåller mer fiber för att lammen skall kunna äta pellets i fri tillgång.
Råvaror: Spannmålsprodukter, produkter och biprodukter från sockerframställning, soja, rapsprodukter, fett och mineraler.

KLF Harmoni Lamm
Vårt ekologiska fårfoder som kan användas till både tackor och lamm. I KLF Harmoni Lamm används endast råvaror som är tillåtna för ekologisk produktion.
Råvaror: Spannmålsprodukter, soja och mineraler.

Klicka här för att se analysgarantier på våra fårfoder.