Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.

Smågrisfoder

Ett tryggt smågrisfoder med välbalanserat näringsinnehåll är vad den lilla grisen behöver när den skall börja äta foder. Skonsamma och smakliga råvaror som inte provocerar magen men som samtidigt vänjer den lille grisen vid nya råvaror. Foder till smågrisar har en lång kravspecifikation. Speciellt då vi står inför nya utmaningar som förbudet av högdoszink i avvänjningsfoder medför.
När den känsliga perioden efter avvänjningen är över vill man dra nytta av tillväxtgrisens unika foderomvandlingsförmåga och ge grisarna ett foder som ger en hög tillväxt också. Beroende på hälsostatus, kullstorlek m.m. kan man behöva omvärdera sin foderstrategi och göra förändringar. Vi är gärna ditt bollplank i dessa frågor.

Avvänjningsfoder:

Friska Fyr är ett nytt foder, speciellt framtaget för dig som har använt zinkfoder under avvänjningsperioden. Kan med fördel användas både hos suggan och över hela avvänjningsperioden. Har en hög smältbarhet, är mycket smakligt och skonsamt.

Friska Gry är ett annat foder som passar den som tidigare använt zink. Har en högre råproteinhalt än Friska Fyr. Kan utfodras redan vid en veckas ålder och användas över avvänjningen och cirka två veckor efter grisen avvants. Fodret har hög smältbarhet och är mycket smakligt.

Friska Len, ett bra val till den ny avvanda grisen. Fodret är skonsamt och lotsar grisen genom den känsliga perioden efter avvänjningen. Friska Len har en hög smaklighet genom en stabil och gedigen råvarusammansättning.

Tillväxtfoder:

Friska Fox har på kort tid blivit ett mycket populärt foder för tillväxtgrisar. Det ger grisen möjlighet till en hög tillväxt och en låg foderförbrukning. Noggrant utvalda råvaror och en välbalanserad aminosyraprofil ligger till grund för en produktion i toppklass.

Friska Flink är ett välbeprövat tillväxtfoder som används från cirka 2 veckor efter avvänjningen.

Blixtra Bus är ett tillväxtfoder som passar väl till robusta smågrisar, där man vill ha ett enklare foder. Passar även utmärkt under tillväxtperiodens senare del.

Kontakta gärna vår säljare på grisfodersidan.