Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
31 mar

Högtryck på KLF:s anläggning i Rödaled

Det är fredag eftermiddag på KLF:s anläggning i Rödaled och prognosen lovar 19 grader varmt i helgen. Då blir det högtryck inte bara på väderkartan utan även i Rödaled. Här levereras det ut gödsel, utsäde och växtskydd i en rasande fart, för i stort sett alla är igång med vårbruket. Maria Bladh som arbetar på kontoret i Rödaled ringer runt till de kunder som väntar leverans och informerar om när de får sina varor. Det blir många samtal om dagen – mellan 7 och 10 lass lämnar gårdsplanen i Rödaled varje dag när det är som mest hektiskt.

Daniel Ekstrand hjälper till att lasta varorna både på lastbil och till de kunder som själva kommer och hämtar. En av dessa kunderna är Fredrik Nordström som driver Viby Potatis AB utanför Kristianstad. Han kommer in en runda på kontoret och vi passar på att fråga lite om hur det går.
Fredrik odlar cirka 110 hektar, mest spannmål (maltkorn och stärkelsevete). Som namnet på hans företag säger, odlas det även matpotatis på gården.
För första året odlar Fredrik inga sockerbetor utan detta har ersatts av raps, precis som konservärterna har ersatts av foderärter.

Det är full rulle på åkrarna med vårplöjning, sådd, gödsling och sprutning. Förutom själva lantbruket driver familjen Nordström även gårdsbutik. Här kan man handla ägg, grönsaker, potatis, glass, presentartiklar och mycket annat. Med flaket fullt styr Fredrik mot Viby och en förhoppningsvis aktiv helg.

I Rödaled fortsätter arbetet med att leverera ut varor och ringa kunder – på måndag är det ny vecka och nya leveranser.