Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
24 apr

Viktigt meddelande inför kommande vårbehandling av ogräs i höstspannmål

Vi befinner oss för närvarande i en period med ihållande kyla och kommer förhoppningsvis därefter in i en ny period med varmt väder och hög solinstrålning. Detta kommer att medföra en maximal tillväxt av grödorna, vilket är positivt.

Ett antal spannmålsodlare som inte hann utföra någon ogräsbehandling under hösten planerar att blanda en låg dos Legacy med t.ex. Hussar Plus eller Broadway för att förstärka effekten på framför allt Viol/Veronika. Denna tillsatsen av Legacy är enligt registreringen tillåten till stadie 31.

Skulle detta väderomslag inträffa, eller grödan passerat stadie 31,  är vår rekommendation att INTE tillsätta Legacy då risken för negativ påverkan av grödan ökar i samband med sena behandlingar och stark/extrem tillväxt av grödan.

Behandla enligt planering men uteslut Legacy i blandningarna.