Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
28 jun

Mottagning av 2:a års karens spannmål

Det råder en start EKO trend i landet just nu. Efterfrågan på ekologiskt odlad spannmål är större än tillgången och många industrier importerar en del av sitt behov från andra länder. Glädjande nog är det allt fler lantbrukare som ser denna affärsmöjlighet och är på väg att ställa om sin växtodling till KRAV-certifierad produktion.

Vi på KLF vill självklart vara med och köpa in den spannmålen redan under omställningsåren. KRAV har ett undantag i sina regler vilket gör att man får lov att använda en viss del av 2:a års karens spannmål i KRAV-foder. Vi har nu gjort om lite i vår planering vad gäller spannmålshantering och kommer därför redan under skörd 2017 att kunna ta emot 2:a års karensspannmål, dock endast foderspannmål (vete, korn, rågvete och havre). Priset på denna spannmål är samma som för KRAV-certifierad foderspannmål.

Om du redan tecknat kontrakt eller har areal under 2:a omställningsåret, hör av dig till oss så skriver vi kontrakt med dig. Du måste ha kontrakterat din 2:a års karensspannmål före leverans. Leveranser utan kontrakt kommer att avräknas som konventionell spannmål.