Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
27 jul

Säsongspersonalen – vilken tur vi har den!

För att få verksamheten att snurra i skörden har KLF hjälp av sina många och duktiga säsongsanställda. De flesta som arbetar i skörden kommer tillbaka år efter år, vilket är en stor fördel för både företaget och leverantörerna. Två av de som kommit till oss igen är Emma Pearce och Cajsa Börjesson.

Emma stöter man på i Rödaled. Hon jobbar i mottagningen där hon väger in och tar prov på lassen som skall tippas. Det är tredje året Emma finns i Rödaled och då blir man nyfiken på varför hon kommer tillbaka: ”Det är ett bra sommarjobb mellan plugg och resor” svarar Emma, som till hösten skall plugga mänskliga rättigheter i Kiruna. Drömmen är att få arbeta med internationellt biståndsarbete. Det var slumpen som gjorde att Emma hamnade på KLF då hon tidigare jobbade hos grannen, Våffelbagaren. Hon gick inom och lämnade sitt CV och på det viset blev det KLF.

I Åhus hittar vi Cajsa Börjesson i vågen. För tre år sedan fick hon tipset att söka sommarjobb i labbet och sedan dess har hon kommit tillbaka. ”Man jobbar mycket, tjänar bra och har roligt på jobbet” säger Cajsa på frågan varför hon kommer tillbaka. Förutom att ta emot leveranser i vågen jobbar Cajsa även i labbet med analyser av spannmål. När Cajsa inte är på KLF mixar hon jobb med studier men till hösten hoppas hon läsa beteendevetenskap för att så småningom plugga kriminologi och om hon får som hon vill, arbeta som utredare.

Någon lantbruksbakgrund har ingen av tjejerna men Emma har sorterat morötter på Nyskördade Morötter och det kan man väl säga är i branschen.
På frågan om de har några speciella minnen från sin tid på KLF, kan man mellan raderna förstå att det har de absolut, men inget man delar med sig av hur som helst. Kanske lika bra det, om de nu funderar på att komma tillbaka nästa år också.

I skörd tar KLF in cirka 25 säsongsanställda som alla, på ett eller annat vis, bidrar till att verksamheten fungerar. Det är en säsong som kräver arbetsvillig och duktig personal, som när skörden är över, blivit ett sammansvetsat gäng. De närmsta veckorna kommer personalstyrkan att öka drastiskt på KLF och vi står alla redo att ta emot spannmål på våra anläggningar och plattor igen.