Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
18 dec

KLF:s skördepriser – Vi betalar fullt pris för hela skörden

Vi kan nu blicka tillbaka på ett mycket annorlunda växtodlings år. Skörden 2017 var på många sätt tuff med en utdragen skördeperiod med få riktiga tröskdagar, höga vattenhalter och kvalitets bekymmer som följd. Men samtidigt var det många fält som levererade höga avkastningar med bra kvaliteter då den svala och regniga sommaren gynnade spannmålsskörden.

KLF har i år tagit emot sin största skörd någonsin och allt fler kunder väljer att göra sina spannmålsaffärer med oss. Vår affärsmodell visar sin styrka ett sådant här år med höga skördar där vi betalar fullt pris för hela skörden, oavsett kontraktsmängden. Detta är en enkel och smidig spannmålsaffär för dig som skapar bästa lönsamhet i din odling.

Världen har åter igen upplevt en stor global skörd där det framför allt finns gott om vete med bra kvalitet. Ryssland och Svarta havsområdet har bärgat en stor skörd och kommer mest troligt att slå nytt rekord i spannmålsexport. Denna export konkurrerar med oss i Europa då de erbjuder köparna bra vete till låga priser. Därför upplever vi låga spannmålspriser i Sverige med svag lönsamhet i odlingen som följd.

Årets skördepris ligger i nivå med fjolårets. Våra goda relationer med mälterier och bryggerier runt om i Europa ger resultat och vi kan betala ett högre pris på maltkorn i år jämfört med ifjol. Även vårvete visar på ett klart bättre pris än 2016 och ger en bra lönsamhet för de som lyckats med kvaliteten. Vår satsning på KRAV-certifierad spannmål i Knislinge har gett resultat och vi har dubblerat invägningen mot tidigare år. Det råder stark efterfrågan på KRAV-certifierad spannmål och vi är glada att kunna presentera priser som ger en bra lönsamhet i odlingen.

Vi vill tacka för att vi fick göra affärer med din spannmål och hälsar dig välkommen till oss med skörden 2018!

För att se KLF:s skördepriser 2017 klicka på länken. Priserna är inklusive kontraktstillägg och exklusive efterlikvid och har förfallodatum 2017.12.21.