Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
24 maj

Fredrik Pagels lämnar sin spannmål till KLF

Fredrik Pagels, lantbrukare i Bräkne Hoby och spannmålskund till KLF, ser fördelarna med att lämna sin spannmål till föreningen.

– ”Smidighet, närhet och en bra prisbild är det som kännetecknar KLF”, säger Fredrik. Dessutom har de en totallösning där spannmålen hämtas på gården. Bra kontakt med säljarna som kan ge snabba svar är också en viktig del i affären.

Fredrik har tillsammans med fem andra lantbrukare i trakten köpt in en tröska som de alla använder och tröskar efter hand som grödorna står klara. Spannmålen tippas på en platta och hämtas sedan med lastbil och körs direkt till någon av KLF:s anläggningar. Det är Fredrik som sköter försäljningen av spannmål till KLF.

Spannmålen tecknas efter diskussioner med säljarna dels på terminskontrakt men även på KLF:s skördekontrakt.
-”Det är en klar fördel att man på skördekontrakten kan leverera över kontrakterad volym och få betalt för hela leveransen, men också att man slipper bli straffad om man inte lyckas uppnå kontrakterad mängd”, säger Fredrik.

KLF hälsar Fredrik och alla spannmålskunder varmt välkomna med sin spannmål när skörden sätter igång.

Glöm inte skicka in dina skördekontrakt senast den 31 maj.