Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
26 jun

KLF öppnar spannmålsmottagning i Lövestad

Idag har Kristianstadsortens Lagerhusförening, KLF, spannmålsmottagning på fyra egna anläggningar i Kristianstadsområdet och på två spannmålplattor i Blekinge. Detta kommer inför skörd 2018 att utökas med ytterligare en mottagningsplats hos familjen Jönsson på gården Stamhem utanför Lövestad.

-”Lantbrukare har hört av sig till oss och gjort oss uppmärksamma på att någon borde satsa i området, som under senare år varit en ”vit fläck” vad gäller spannmålsmottagning. För KLF som förening känns det mycket bra att kunna göra satsningar som gynnar lantbrukarna i området” menar Pål Nilsson, ordförande i KLF.

Under skörd 2018 kommer KLF att ta emot raps i Lövestad och till skörd 2019 kommer mottagningen att utökas med de spannmåls slag som odlas i området.

KLF:s verksamhetsområde har under flera år vuxit söderut och detta steg följer den lagda strategin. Med den kommande investeringen i Åhus Spannmålsterminal har KLF infrastrukturen på plats för att välkomna fler kunder och medlemmar till föreningen.

-”Det är extra roligt att det är den yngre generationen som är drivande i detta. Att driva mottagning i samarbete med KLF ger bröderna Jönsson ännu ett ben att stå på i utvecklingen av sin verksamhet” säger Erik Wildt-Persson, VD KLF.

-”Vi ser mycket fram emot att samarbeta med KLF. Dels är det en enkel och smidig partner att arbeta tillsammans med och dels uppskattar vi KLF:s prissättningsmodell som är både flexibel, rättvis och lönsam, vilket gynnar lantbrukarna” säger bröderna Eric och Johan.

För ytterligare information kontakta VD Erik Wildt-Persson.