Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
15 mar

Lantbruksbarometern 2019 presenterades på KLF

Under torsdagen presenterades Lantbruksbarometern för 2019 på KLF:s anläggning i Rödaled. Den årliga rapporten som kommit ut sedan 1987 bygger på intervjuer med 1.000 lantbrukare runt om i Sverige under januari 2019.

På plats fanns Johan Herrlin från LRF Konsult AB, Paul Henrysson från Sparbanken Skåne och KLF:s VD Erik Wildt-Persson.

Trots den extrema torka som drabbade Sverige sommaren 2018 är lantbrukarnas framtidstro och planer för framtiden positiva. 7 av 10 lantbrukare rekommenderar till yngre människor att satsa på lantbruksyrket. Den upplevda lönsamheten har däremot påverkats i fel riktning men trots detta är det ett flertal som fortsätter investera och anställa.

I länken nedan kan ni lyssna på trions besök på Radio Kristianstad under torsdagen. Flytta fram till tiden 2 timmar, 15 minuter så hittar ni klippet.

Radio Kristianstad