Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
20 jun

Nedräkning för zink i hög dos

Om tre år blir det förbjudet att använda zink i hög dos till smågrisar. Redan idag avvänjer många utan zink men en stor andel av Sveriges smågrisar får extra zink under cirka två veckor efter avvänjningen för att undvika diarré.

I Sverige har vi en förhållandevis hög avvänjningsålder vilket ger robusta och tunga smågrisar, och vi har under många år haft en av världens mest restriktiva hållning till antibiotika. Detta ger oss stora fördelar jämfört med många andra länder att hantera zinkförbudet.

Den 17-18 juni samlades cirka 460 personer i Köpenhamn på konferensen ”Zero Zink Summit”. De flesta av Europas länder var representerade liksom många andra mer långväga gäster såsom Australien, USA, Kina m.fl.
KLF var också på plats för att ta del av den senaste forskningen inom området.

Redan idag har KLF flera foder utan zink som används med god framgång men det finns alltid utrymme för förbättringar. De närmaste tre åren kommer vi jobba extra mycket med smågrisfodren så vi är väl rustade när förbudet kommer.