Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
7 aug

Äntligen ett bra skördeår

Nu är skörden i full gång på KLF!
Cirka 1/3 av spannmålen har kommit in och avkastningarna ser bra ut, vilket känns mycket bra med tanke på fjolårets torka som drabbade lantbruket hårt.

Kvalitén på spannmålen ser även den mycket bra ut såhär långt. Det är höga proteintal i brödveten, rätt protein i maltkornet och även rågen uppvisar höga falltal som kvarnarna önskar.

Vi kommer att få trångt i våra silos i år, vilket vi naturligtvis är glada för! Vi upplever i år att allt fler nya kunder söker sig till oss vilket är extra glädjande. Vår enkelhet och höga service uppskattas men även vår trygghet i spannmålsaffären där vi är unika med våra arealbaserade skördekontrakt.

För att få plats med hela skörden behöver vi i år sälja spannmål även under skörd. Världsmarknaden erbjuder ganska bra priser och i kombination med den svaga svenska kronan passar vi på att sälja lite brödvete mitt i skördeperioden. I samband med båtutlastningen som sker onsdag 7/8 till fredag 9/8 har vi något lägre mottagningskapacitet på vår Åhusanläggning. Risk finns att det här kan bli lite köer vilket vi ber om er förståelse för.

Vi önskar er fortsatt lycka till med skörden och hoppas på bra skördeväder framåt!