Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
7 maj

KLF ökar kontraktstillägget

NYHET!
I år ökar KLF kontraktstillägget på skördekontrakt till 10 kr/dt.
Detta för att visa hur mycket det betyder för oss att få in kontrakten i tid.
Kontrakt inkomna efter 31 maj får också vårt skördepris men då utan kontraktstillägget.

Vårt skördekontrakt är den populäraste kontraktsformen även om vi också erbjuder termins- och lagerkontrakt. Med skördekontraktet överlåter du försäljningen av din spannmål till oss medan du kan koncentrera dig på odlingssäsongens utmaningar. I föreningen hanterar vi sedan volymrisken tillsammans, oavsett stor eller liten skörd. Du får samma pris för hela din skörd, inga fakturor för utebliven skörd eller låga dagspriser vid stor skörd. Vårt enda krav är att du levererar din kontrakterade areal till oss.

För att vi ska kunna planera hantering, lagring och försäljning av spannmålen är kontrakten viktiga för oss. Vi behöver få in kontrakten senast den 31 maj för att hinna sammanställa all information och bilda oss en rimlig uppfattning av volymen innan sommaren. På så sätt är vi bättre förberedda innan skörden väl sätter igång och får därmed en effektivare hantering av spannmålen.

Självklart är du välkommen till oss med din spannmål även om du inte vill teckna kontrakt. Vi ser däremot gärna att du skickar in kontrakt för leverans då det underlättar vår hantering. Leverans utan kontrakt betalas med skördepris utan kontraktstillägg.

All information om vad som gäller för årets skörd hittar du här Skördeguide 2020.

VÄLKOMMEN TILL OSS MED DIN SPANNMÅL!