Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
18 aug

ARTEMIS – Ny sort höstraps

Vi har i år en helt ny sort inom höstraps sortimentet – ARTEMIS från Limagrain.
Sorten har en hög och stabil avkastning och ett antal andra viktiga egenskaper. Tillväxten på hösten är snabb, vilket är viktigt för att få ett kraftigt bestånd som kan konkurrera med ogräs och stå emot insektsangrepp. ARTEMIS lämpar sig därmed extra bra vid senare såtidpunkter.

En unik egenskap är också resistens mot rödsotvirus som kan bli ett problem framöver i och med ett varmare klimat. Viruset sprids via persikobladlusen under hösten. ARTEMIS har också resistens mot Phoma samt är drösningsfast.

Hör av dig till våra säljare om du vill diskutera val av höstraps!