Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
17 dec

Årets skördepris – En glädjande överraskning

Efter att vi lagt årets skörd till historieböckerna kan vi konstatera att den har fortsatt att överraska oss.
Den första överraskningen kom under skördeperioden när många blev mycket besvikna på avkastningen, då fälten såg bättre ut från vägen än från tröskhytten. En del lantbrukare upplevde skördar som var i nivå med torkåret 2018.

Men som kund till KLF kan du känna dig trygg med att vi erbjuder marknadens bästa spannmålskontrakt där du kontrakterar din areal och förväntade skörd. Väderrisken tar vi sedan gemensamt i föreningen.
Kontraktets styrka visar sig framför allt i år, då många lantbrukare vittnar om hur de missbedömde skörden.

Hos våra konkurrenter måste du förutspå skörden redan i mars för att få fullt betalt och där får man sedan en faktura för ej uppfyllda kontrakt. Detta sätter stora avtryck i den enskilde lantbrukarens ekonomi.
Hos KLF kan du känna dig trygg med vårt skördekontrakt, så länge du levererar din kontrakterade areal till oss!

Årets andra stora överraskning är, till skillnad från skördens storlek, en positiv historia.
Att prisnivåerna skulle nå över 2 kronor för spannmålen och närmare 6 kronor för rapsen var det inte många som förväntade sig när såmaskinen sattes i backen som startskott för den kommande skörden.
Många bidragande faktorer har samverkat och ligger bakom uppgången – en del väntade och några andra mindre väntade. Den grundläggande förklaringen är ganska enkel, lägre produktion i många länder runt om i världen på grund av väder och vind samtidigt som efterfrågan varit högre än förutspått.

Vi på KLF har under hösten arbetat med att uppnå högsta möjliga pris för dig som kund. Årets skördepriser är på historiskt höga nivåer, vilket möjliggjorts genom att en stor andel sålts under höstens senare del.
Detta har varit årets strategi för att uppnå ett så högt pris som möjligt.
Störst utmaningar har maltkornsaffären gett oss med låga skördar och höga proteintal. Glädjande är dock att marknaden för KRAV-spannmål varit något starkare i år då skörden även här blivit lägre och efterfrågan har stärkts under sommaren och hösten.

Alla vi på KLF vill tacka dig som kund för det stora förtroendet vi fått att förvalta din spannmålsaffär med vårt skördekontrakt. Vi hoppas du är nöjd med årets priser och vi ser fram emot att köpa din spannmål även nästa år.

Vi vill även passar på att önska dig en God Jul och Gott Nytt År!

HÄR HITTAR DU ÅRETS SKÖRDEPRISER