Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
25 apr

Malin C. Slåtterman gör sin sista dag på KLF innan pension

Som liten tös uppväxt i Hallsberg var det redan från början kärleken till grisar som styrde Malin C. Slåtterman in i lantbruksvärlden. Visserligen fanns inga grisar hemma på gården men efter två års lantbruksutbildning stod det klart – att jobba med grisar fick det bli!!

Efter arbete på en grisfarm i Colorado, USA kändes Närke lite trist att återvända till och hon styrde kosan mot Skåneslätten för att se sockerbetor. Arbetet på Sockerbolaget krävde lite mer spänning i vardagen och hon anmälde sig därför till en sommarkurs i fallskärmshoppning på Skånes Fallskärmsklubb i Everöd.
Här hittade hon en ny passion i livet med goa vänner och en härlig tillvaro. Dessutom träffade hon Pär, mannen hon idag kallar sin man och har tre barn tillsammans med. Och Närke, dit flyttade hon aldrig tillbaka.
Den skånska dialekten har hon ratat och det har varit många skratt i fikarummet när ord från ”gnällbältet” bytts ut mot skånska. Vi har åtminstone lyckats lära henne säga ”disklase” 🙂

Malin 1982

Åren som följde spenderades på olika grisgårdar i Skåne och 1985 utbildade hon sig till Lantmästare på Alnarp.
Efter utbildningen arbetade hon som foderkonsulent, fodersäljare och senare Produktchef grisfoder på Lantmännen.

2015 kom Malin till KLF – från ett stort företag till ett mindre som innebar att arbetsuppgifterna blev flera och mer varierande. Detta passade perfekt för en, som hon själv säger, FODERNÖRD!
Malin har alltid brunnit för grisar i allmänhet och foder i synnerhet, så hon kommer att sakna kontakten med lantbrukarna och utvecklingen de tillsammans har drivit på gårdarna.

Malins sista arbetsdag är den 29 april, sedan stundar pensionärslivet.
Tiden som väntar hoppas Malin och Pär, som också blir pensionär i sommar, kunna spendera med resor till spännande platser. En och annan sats öl kommer högst troligt också att bryggas i Mosslunda där även härliga stunder i trädgården hägrar. Med gröna fingrar, nytt växthus och cirka 120 olika trädsorter på tomten blir nog Malins nya liv inte långtråkigt.

Vi kollegor kommer att sakna vår Malin från gnällbältet och hoppas att hon får många, långa, härliga dagar framöver.

Efter sommaren kommer Malins ersättare att börja hos oss. Fram till dess är det nötfodersäljaren Katarina Mattiasson och grisfodersäljaren Malin Söderman som håller i trådarna.
Vår nya kollega får ni veta mer om efter sommaren.