Sök
Foder
Nyhet
Spannmål
Foder
Växtskydd
Utsäde/gödsel
Olja
Plast
Om oss/Kontakt
Bakåt
Klicka på det område ovan du vill ha mer information om.
2 dec

Efter 46 år på KLF går Rose-Marie hem

Sommaren 1976 svarade den då 19-åriga Rose-Marie Wennfalk på en platsannons i tidningen, Kristianstadsortens Lagerhusförening behövde anställa folk.
Hilding Andersson, den tidens kamrer, höll i anställningsintervjun, och den 2 augusti 1976 började Rose-Marie sin anställning som receptionist på KLF.

Hon kom till ett alldeles nybyggt kontor på Timmermansgatan. Bara två månader innan, i juni, gick flytten från centrala Kristianstad ut till Udden.
Rose-Marie hade diverse arbetsuppgifter som att koka kaffe, svara i telefon och springa bankärenden. Det i sig tog en stor del av dagen, då man fick springa runt på samtliga stans banker med brevcheckar och kontanter.
Arbetsuppgifterna utvecklades och snart började Rose-Marie fakturera. Inga datorer fanns så det var till att plocka fram papper, penna och räknemaskin. Så småningom kom dock både elektrisk skrivmaskin och dator, för att inte tala om när faxen gjorde sitt inträde – då kändes det verkligen modernt.

En stor förändring som skett under dessa år är att det högst sällan kommer några lantbrukare in på kontoret och det har Rose-Marie saknat de senare åren. Förr var de flesta inne på kontoret för att betala sina fakturor, och till jul kunde det vara kö långt ut i korridoren.

Under Rose-Maries 46 år på KLF är hon nu inne på sin sjunde VD. När hon började var det Torsten Olofsson som var VD, eller disponent som det kallades då. Fem ordförande har hon också hunnit avverka, med Nils O. Månsson som första.

Den 9 december gör Rose-Marie sin sista arbetsdag hos oss och det blir märkligt för oss som blir kvar att inte ha henne i gänget.
Rose-Maries ersättare, Marie Bysner, börjar sin anställning på KLF den 9 december, men är redan nu inne och tittar lite på arbetsuppgifterna när tiden medger.

Vi önskar Rose-Marie en härlig pension och samtidigt hälsar vi Marie välkommen till KLF.